Hdpe Te | Elborweltech

HDPE TE, hammaddesi HDPE olan üç uçlu bir ek parçadır. Bu parçanın uçları kullanım alanı ve özelliklerine göre şekil olarak farklılık göstermektedirler. Uygulama yerinin ihtiyaçlarına göre farklı açılar ve kenar eğilimleri sağlanabilmektedir. 

Açılarına göre sınıflandırılan HDPE TE, kullanım alanlarına ve şekillerine göre farklı olarak isimlendirilir. Genelde 45-90 derece açılı olanın üretimleri mevcuttur. Özel üretimlerde farklı açılarla da üretimi sağlanmaktadır. HDPE TE, diğer alternatiflere göre daha dayanıklı, daha esnek ve daha ekonomiktir.

HDPE NEDİR? 

HDPE, polietilen bir malzeme olup, petrolden elde edilmektedir. HDPE yapı olarak çok sert bir maddedir. HDPE, “High Density Polyetylene”in kısaltılmış formudur. Türkçeye çevirisi ise “Yüksek Yoğunluklu Polietilen”dir. HDPE, %90 oranında kristal haldedir. HDPE, hammaddesi birkaç yolla elde edilir. Bunlar; polimerizasyon ve metal oksit katalizörlü polimerizasyondur.

HDPE TE ÇEŞİTLERİ

HDPE TE, hammaddesi HDPE olan bu parçanın genelde üç ucu da aynı çaptadır. Boru hatlarının döşenmesi ana boru ile ara boru arasındaki köprüleri oluşturan bu parçalar kullanıcıların vazgeçilmezidir. Vana ve branşman bağlantılarında da sıklıkla kullanım faaliyeti göstermektedir. Yapıştırıcı maddeler ile bağlanması pek mümkün değildir. Yapısı gereği bağlantı kurulmasında kaynak makinesi kullanımı zorunludur. 

HDPE TE çeşitleri ve isimleri farklıdır. Bunlar şöyle adlandırılır: HDPE Eşit TE, HDPE İstavroz TE, HDPE Çatal TE, HDPE İnegal TE, HDPE Servis TE şeklinde karşımıza çıkarlar.

HDPE TE FİYATLARI 

Kalite standartlarından dolayı her firmaya göre değişkenlik göstermektedir. Ürünün boyutları da fiyatlandırmayı etkileyen önemli faktörlerdendir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HDPE Ek Parça - Elborweltech